Välkommen in i min trädgård. Ni får huka er lite på grund av fläderträdet för att komma in på framsidan av min trädgård. I rabatten vid grusgången blommar bl.a lavendel, akleja, fingerborgsblommor, daggkåpa och rosor; Den första är Louise Odier, den andra Mme Plantier och den tredje Maiden Blush. Alla doftar helt gudomligt och i år blommar   Mme Plantier och Maiden Blush något enastående.

P1350293

P1350282

P1350296

 

Behöver köpa högre rostorn till Mme Plantier.

IMG_5873

 

Jag älskar att stoppa näsan i Maiden Blush. Trodde först att den inte alls skulle ta sig, små gröna larver på varenda knopp, men jag krossade larverna mellan mina fingrar och nästa dag hade blommorna slagit ut.

IMG_5870

P1350290

Louise Odier

P1350283

Salladen växer så det knakar, hinner ju inte äta ikapp! 🙂 Däremot har inte luktärterna tagit sig än. Får kanske vattna med lite guldvatten, utan att skvätta på salladen förstås.

En pumpakärna har tagit sig från i fjol. Det konstiga är också att en massa tomatplantor har krupit upp genom jorden. Jag grävde ju ner en hel del kompost i odlingslådorna. Tror ni att tomatkärnor kan ha legat med där och sedan börjat växa? Annars vet jag inte var de kommer ifrån.

P1350275

Mandelpotatisen ser också ut att trivas. Tänk när man får dra upp de första potatisarna, vilken rikedom. I blomsterlådan till vänster blev mina squashplantor uppätna, men jag ska hämta nya hos en kollega i veckan. Slängde ut en förfrågan på Facebook och fick napp! Tack Facebook och Pedja!

P1350277