Gräsklipparen hade stått ute hela vintern, förvisso under tak, men ändå; Skulle den starta? Lite soppa och så var saken biff! Det finns något mycket tillfredsställande med att klippa en långhårig gräsmatta. Jag kör klipparen i rundlar, fyrkanter och trekanter. Längs med rabatter och staket. Jag gör mönster fram och tillbaka. Undviker mina nyplanterade gullvivor och stockrosen. Känner doften av nyklippt gräs tillsammans med ångorna från bensinen och funderar på att köpa en handgräsklippare. Efteråt står jag länge och tittar ut över allt det gröna och känner mig lite stolt! Drygt en timme har det tagit – dagens motion!  Nu ska jag läsa in mig på hur jag ska sköta mattan på bästa sätt; Algomin kanske och lite toppdressing( heter det så?). Gräsmattan vid komposten är mest mossa, men jag tycker det är ganska vackert och mjukt, så jag ska nog låta det vara. Finns det någon med goda råd kring gräsmattor? Hör gärna av Er!

                                          Här ska spelas kubb och tältas i sommar!