Vilka dagar! Havet ligger spegelblankt och solen värmer upp våra frusna kroppar och själar. En ensam citronfjäril seglar genom trädgården. Koltrasten, talgoxen och rödhaken håller konsert. Jag sjunker ner i en av mina bekväma trädgårdsstolar och vänder ansiktet mot himlen. Hela vintern har kroppen väntat på detta, allt det varma mot vit hud. Ja, jag vet, vi behöver regn, min trädgård behöver regn, alla bönder behöver regn, men just nu njuter jag av den där gulvita skivan på himlen som gör så gott för alla människor i detta avlånga land.

Salixsläktet älskas av humlor och bin!

Jag grejar och har mig. Klipper ner allt det gamla, forslar bort, krattar, beskär. Börjar på ett litet projekt; att anlägga en stenbelagd gång. För övrigt har jag inga stora projekt i trädgården den här säsongen. Ska nog bara ta hand om det jag har för tillfället. Fast ögat scannar hela tiden av olika delar av trädgården och idéer snurrar runt i min skalle. Blir säkert några saker till innan hösten åter är här, men nu ska vi bara njuta, njuta och njuta av den spirande växtligheten och humlesurr och fågelsång.

Ett lagomt stort projekt.

Nu ska jag bara hitta platta stenar.

Ett tips för att rädda bina och humlorna: Har du inte så många blommor i din trädgård – låt bli att klippa en del av din gräsmatta och låt den bli äng istället! Naturskyddsföreningen har en kampanj på gång, kolla gärna in länken!

https://www.naturskyddsforeningen.se/radda-bina/foretag

#naturskyddsföreningen #räddabina