Efter många torra, långa dagar kom efterlängtat regn. Trädgården återhämtar sig snabbt och nu står den i full grönska igen. Maiden Blush och Mme Plantier blommar helt fantastiskt. Måste komma ihåg att klippa ner dem lite mer nästa vår och fixa bättre växtstöd.

Besökte Tusen Trädgårdar i söndags. En gång om året kan man som privatperson öppna sin trädgård för allmänheten. Jag har haft funderingar på att vara med, men tänkt att min trädgård nog inte är bra nog, men efter söndagens besök på Torpa kolonilottsområde i Göteborg, där vi besökte många mysiga små trädgårdar, inser jag att min trädgård står sig ganska bra ändå. Tusen Trädgårdar går av stapeln varannat år och tanken är att man ska få möjlighet att besöka andras trädgårdar för inspiration och glädje. Samt träffa trädgårdsfolk förstås. Fast om jag är med så kan jag ju inte besöka massor av spännande, vackra trädgårdar.

Här lite bilder från Torpakolonin:

Jag vill hitta på namn till de olika små rummen som finns i min trädgård. Vad ska till exempel platsen heta vid magnoliaträdet och dammen, eller magnoliaträdet och den vita rabatten. Har ni något bra förslag? Här blommar just nu New Dawn, schneewittchen, malva, vit lavendel, fingerborgsblommor…