Kommer ni ihåg mitt förra inlägg? Risiga buskar, taggiga björnbär som skulle grävas upp. Nu fortsätter arbetet. Allt det levande, växande under jord börjar komma upp. Det risiga beiga, bruna, fula börjar sakta tas över av nya, friska knoppar. Men allt vill jag inte ha i mina rabatter. T ex den här ärtliknande växten, som förvisso får ganska fina, ljusgula blommor – men den tar över allt! Insåg med tydlighet i dag när jag började slita undan den svarta täckduken – tjocka, starka rötter som slingrar sig som underjordiska ormar.

Funderar att ta bort allt grus och blotta jorden, men det är ganska brant, om det regnar kanske jorden bara rinner bort. Hm, får ta mig en funderare på detta. Hur som helst så ska en New Dawn planteras till höger om den fina bågen som Ali gjort. Detta är inte mitt favoritgöra i trädgården. Det trädgårdsarbete jag gillar mest är nog rabattrensning och att klippa ner rosor – finns det något mer meditativt – och så fint det blir efteråt.