Vilka vackra septemberdagar vi har. Älskar när solen flödar in i min trädgård. Går sakta över gräsmattan, kan inte gå så fort med mina kryckor, det är ganska bra, för då måste jag ta det lugnt. Stannar och trycker näsan i en ros. Njuter av stockrosorna vars frön jag snodde från någonstans som jag nu har glömt. I år tog de sig verkligen och prytt sin plats i rabatten med råge.

I den största odlingslådan sådde jag första sommaren ringblommor och sedan dess kommer de upp ” en masse”. Jag har inte hjärta att gallra för mycket och när sommaren går mot sitt slut så har de vunnit kampen.

När sensommarvärmen kom tillbaka gjorde även fjärilarna, bina och humlorna ett återbesök. Jätteverbenan som jag planterade för första gången i år gillar de skarpt.

Tog en tur till #ulvesundshandelsträdgård strax utanför Ljungskile. Det är verkligen värt ett besök. Konstutställning, keramik, gofika, försäljning av ekogrönsaker och väldigt fina plantor. Kunde förstås inte låta bli att köpa på mig en hel del som ska planteras i höstkrukorna.

Min trädgård är en blanding av snodda frön och köpta blommor. Ett mischmasch av lite allt möjligt. Nu kommer jag inte ihåg vad dessa heter… någon som kan hjälpa mig.

Två olika stormhattar, echinacea kom jag också hem med från Ulvesunds handelsträdgård. Nu måste jag bara skydda dem mot sniglarna som äääälskar stormhatt.