Plötsligt blir det höst och melankolin faller över mig som ett stilla regn. Våren, sommaren, var tog ni vägen? Sommaren 2017 blev inte någon riktig trädgårdssommar, den kom liksom aldrig till skott. Först var det torrt och blåsigt, sedan blev det ännu  torrare och blåsigare och därefter  kom  och regnet tillsammans med blåsten. Sommaren bjöd inte på många dagar då jag kunde slå upp dörren och utbrista; ” Åh vilken underbar trädgårdsdag!” Dessa stilla, milda dagar när himmel, luft, och växtlighet samspelar som en sensuell tango vars toner dansar genom trädgården.

Några projekt blev dock av. Ali och Mahdi hjälpte mig att återställa dammen. En pump inköptes, så nu kan dammen stoltsera med en liten fontän och en yogagroda.

  • P1340655

P1340663

Ali hjälpte mig att gräva ett jordgubbsland. Vi fixade också till köksträdgården. La ner en täckduk närmast staketet och fyllde på med 0/18 grus och därefter fingrus. Det blev bra. Nu slipper jag knö in gräsklipparen mellan köksträdgården och staketet.

P1340679

Här kommer ett litet axplock från trädgården i septemberskrud. Nu skiftar bladen sakta färg och september har ändock bjudit på några fina arbetsdagar i trädgården. Nästa projekt blir att bredda rabatten till vänster om grusgången. Nu liknar den mest en långsmal tarm. Så snart sätts spaden i jorden och grästuvorna flyger sin kos.

På morgonen när jag ska åka till jobbet stannar jag till innan jag sätter mig i bilen eller hoppar upp på cykeln. Jag blickar ut över trädgården. Försöker stanna i tanken, andas djupa andetag, känna tacksamhet. Vara här och nu.