Så här i de sista skälvande dagarna av april kom jag hem till min trädgård efter en intensiv dag i la Stada. Med den stukade foten haltade jag ut med sekatören, slängde en blick på björkarna och såg att de faktiskt har musöron. Gick sakta runt till Louise Odier, Mme Plantier, mina Schneewittchen och de andra rosorna och klippte ned dem.

Längst ner i trädgården bakom äppelträdet såg jag något ljust gult som lyste som små stjärnor i gräsmattan – gullvivorna! Jag plockade in en bukett och fyllde på med blå pärlhyacinter. Vilken lycka att kunna plocka in blommor från sin trädgård.

En alldeles underbar kväll i min trädgård helt enkelt; en sakta nedgående sol, helt vindstilla och nästan ljummet i luften.

Några bilder från Mitt Tusculum den 29 april:

P1340104

P1340109

Pionerna har redan kommit upp en rejäl bit.

P1340107

Kungsängsliljorna är magiska!

P1340108

P1340111

Spirande tulpaner…