Kanske är det så att vi har fått en sommarmånad till. Nu har jag badat varje kväll i två veckor. Havet ligger nystruket i viken och jag kan inte se mig mätt varken på hav eller himmel  som skiftar nyans och färg i ett stilla magiskt skådespel.

p1330047

p1330054

Mina dagar ser ut som följer: Intensivt jobb i skolan. Faktum är att det för det mesta är galet intensivt, men det är roligt, som tur är! Har så mysiga elever och goa kollegor. Känner mig lyckligt lottad. Cyklar hem efter jobbet, dricker te och läser en stund i solen. Därefter slänger jag på mig arbetskläderna och stövlar ut i trädgården.

p1320973

p1330043

Jag ligger alltid två steg efter. Jag beklagar mig lite i telefon till H, som undrar förvånat om det finns något kvar att göra  så här års. Hmm… jo det finns ju det, speciellt som september blivit en sommarmånad. Gräset växer så det knakar. Blommor ska flyttas runt i rabatterna, de amerikanska blåbären och äpplena ska skördas. Grushögen måste flyttas. De lite slokande sommarblommorna i krukorna bytas ut. Pumpaplantan och squashplantan måste få ny näring. Den nyplanterade riddareporren behöver vattnas. Så borde jag ta tag i den trasig dammduken och fixa med dammen. Fröinsamling… Magnoliaträdet släpper sina kottar, plock, plock, rabatterna rensas.

 

p1320985

p1330028

 

Hmmm, älskar när gräset är nyklippt och rabatterna nyrensade. Då smyger jag runt i trädgården, luktar på min Louise Odier som ännu blommar, plockar ett blåbär, sätter mig på trappan till lillstugan och bara är…en liten stund… sen kör jag trimmern och kantbeskär mina rabatter och plockar in en bukett med krasse.

 

p1330021

 

Jo, det finns att göra i en trädgård, men för det mesta ger det mig energi. Kom på idag att om jag lyssnar till Lundströms bokradio på P1 samtidigt som jag jobbar får jag ännu mer energi.

 

p1330055

 

Sen vid sjutiden cyklar jag ner till havet och sänker ner mig i vattnet. Ser ut mot gattet mellan Tjörn och Dyrön, en flik öppet hav och över mig flyger ett streck med gäss. Hösten närmar sig oåterkalleligen. För varje dag blir vattnet lite kallare, men när jag kommer upp är jag en ny människa. Katharsis!