Tack solen för att du kom åter till vår västliga kust efter en till synes ovanligt molnig, regnig och blåsig sommar. Nu låter du dina strålar spridas över min trädgård och mitt Tusculum igen och jag tar tacksamt emot. Mina rosor återhämtade sig aldrig efter skyfallen, utom den underbara buskrosen jag fick av Mary och Eddie på Tomtens Krukmakeri och trädgård. http://www.tomtenskrukmakeri.se

När jag fick den var den bara en rak liten rotstump på tio centimeter och nu andra sommaren blommar den med de allra ljuvligaste doftande ljust rosalila blommor. Är det någon som vet vad denna buskros heter?

P1320963

P1320964

P1320960

Min Louise Bugnet är en annan tålig pärla som remonterar gång på gång om jag bara klipper bort vissna blomknoppar.

P1320959

Det finns mycket att glädjas åt i min trädgård. Sommaren har varit ovanligt rik på bär. Björnbären är inget undantag. Jag plockade in en omgång och nu finns det lika mycket till på buskarna. Jag gjorde några burkar sylt och frös in resten. Det känns rikt att ha frysen fylld av blåbär, smultron och björnbär att ta fram och mumsa på när sommaren sedan länge är förbi.

P1320955

P1320944

P1320948

P1320957

”Den som har en trädgård och en boksamling saknar intet”…. och ett glas vin icke att förglömma…

P1320969