Idag har jag varit på fotokurs i Botaniska trädgården med den engelske trädgårdsfotografen Philip Smith. Det var inspirerande,spännande, kul och frustrerande.

Frustrerande därför att jag inte kan min kamera. På 80-talet hade jag en analog OM1 i min ägo och jag visste hur jag skulle använda slutare och bländare. Med de nya digitala kamerorna hade jag glömt bort hur man kan använda kameran manuellt.

De flesta andra på kursen kom med ”värsta kamerorna”. Jag hade säkert den billigaste och inte hade jag något makro- objektiv heller. Philip ville att vi skulle använda ett stativ, vilket jag heller aldrig gjort, så jag kände mig allmänt förvirrad till och från. Inför kursen hade jag införskaffat enkla ringar som man kan sätta på objektivet, med liknande funktion som ett makro-objektiv, fast inte alls lika bra.

Plötsligt kom jag åt någon knapp och allt i mitt synfält blev suddigt. Jag knappade mig fram och tillbaka och insåg att jag i princip inte kan någonting när det gäller det tekniska. Jenny, kursansvarig och Philips assistent idag, var till stor hjälp och visade mig hur jag skulle använda slutare och bländare. Så ”all in all” så lärde jag mig en hel del. Nu har jag också hittat Lumixmanualen på nätet så min målsättning är att lära mig en ny sak om dagen. Dessutom ska jag spara ihop till ett makro-objektiv! I augusti kommer del två av fotokursen. Tills dess hoppas jag att jag och kameratekniken kommer lite bättre överens. Här kommer iallafall ett litet smakprov från dagens övningar.

P1320327

P1320336

P1320313

P1320316

P1320317 (1)

P1320324