Min favoritmånad maj går mot sitt slut; När det skira, vackra, gröna andas i min trädgård, när koltrasten, taloxen och bofinken håller konsert, när göken gal och duvorna kuttrar dovt. I år hann ju skomakaren inte ta någon semester. Knappt hade häggen slagit ut förrän syrénen tog vid och i nästa andetag var det äppelblommornas tur. Sedan var det som om allt bara exploderade i ett enda stort blomsterfyrverkeri. Jag  vill bara ropa: Vänta! Inte så fort! Men naturen lyssnar inte. Tur att kvällarna är ljusa så jag kan smyga ut i skymningen och andas in majs sista skälvande timmar.
P1320215

Ingen superbra bild av mitt äppelträd, men den får duga som illustration av vilken blomning trädet gav i år.
P1320209

P1320208

 

Tänk att jag kan få njuta av tulpaner ända in i maj. Plockade in den här skönheten som stod sig över en vecka inomhus tillsammans med akvilejan
P1320213

P1320218