Den enda tanken i mitt huvud när jag drar på mig arbetsbyxorna och sätter fötterna i skorna och går ut i trädgården är att: ” Idag ska jag jobba i trädgården!” Jag har en liten vag idé om att ta uti med en sorgligt eftersatt buskrabatt på framsidan huset. Faktum är att inget gjorts vid den sedan jag flyttade in i huset för fyra år sedan. När jag väl står på min uteplats så dyker andra tankar upp – Kanske jag ska börja med trädgårdsrummet bakom planket. Så får det blir! Nu ska riset bort! Jag klipper och drar, krattar i hop löv och torra pinnar med min lilla handkratta. Kanterna får sig en omgång, jorden luckras upp.  Jag glömmer tid och rum. Solen tittar fram, koltrasten börjar sjunga sin vemodiga melodi. Vinden mojnar, luften är så där underbart vårlig ni vet. Inte förrän efter nästan fem timmar rätar jag på ryggen och känner att det nog är dags att gå in och laga lite mat.
P1320001

Det här är en rabatt som jag aldrig riktigt lyckats få ordning på. Det dräller av lite allehanda ting och förra året översållades den av förvisso vackra blommor i rosa och blått, men det känns mer som om de var ogräs…P1320007

Funderar på om jag ska investera i en kompostkvarn för att kunna ta hand om alla grenar och kvistar. Är det någon som har något bra tips?

P1320003

Den lilla stensättningen fräschades upp.

P1320010

P1320011