Idag är det verkligen varannantimmesväder. Jag går ut och påbörjar årets projekt, nästa stund drar tunga regnmoln över trädgården och jag hastar in, för att en timme senare stoppa fötterna i gummistövlarna, går ut och gör ännu ett arbetspass. Vad är då projektet? Jo, bakom huset ligger en bergsknalle, det är en vacker stenhäll som nu delvis är täckt av mossa, jord och ris. Jag vill skala av växtligheten och ta fram berget i dagern, men inte högre än där ljungen tar vid.

P1310990

Det är inte världens roligaste jobb och jag tar paus med väldigt korta mellanrum! Många fikastunder har det blivit idag. I det som ingår i trädgårdsarbete finns det verkligen roliga OCH tråkiga uppgifter. Rensa rabatter t ex tycker jag är roligt, att rensa berg från mossa; inte roligt! 😉

P1310984

 

Det ska bli spännande att se om jag ror projektet iland. Berget ska rensas ända fram till den lilla gråa boden, som  jag hemskt gärna skulle vilja göra om till en vedeldad bastu – ännu ett projekt – om än mer långsiktigt.

P1310993