Efter regn och rusk kom till slut kung Bore och bjöd på några dagar av alldeles, alldeles underbart väder. Tre decimeter vit nyfallen snö och 19 grader kallt! Knarr under skorna, yllekalsonger och vintermössan på. Dagar som dessa borde Sverige stanna upp en stund; andas, vara, jobben ställas in så att vi vinterälskande människor fick tid att spänna på oss skidorna och ge oss ut i skidspåren. Nu en vecka senare är allt ett minne blott; ordningen återställd, grådis, gråväder, slask, lervälling. Träden som för en vecka sedan svept in sig i gnistrande snökristaller står nu huttrande, kala, smala och fryser i gråvädret. Undrar månne om det var all vinter vi fick i år? Nu går vi snart in i februari, då är det dags att ta fram frökatalogen, planera för våren, smida trädgårdsplaner, samt fylla huset med frasande tulpaner…

P1310686

Mitt Tusculum i vinterskrud

IMG_0025

Installation

P1310653

I väntan på våren

IMG_0024

Tidig morgon då snön hade fallit

IMG_0022

IMG_0012

Frökapslar i januari

P1310660

Två nya alster till min blåa havsvägg. Två akvareller av min väninna Maj-Britt Olsbo.