Det är inte bara novembermörkret  som tynger axlarna i dessa tider. Jag känner stark oro för den allt djupare polarisering vi ser i vårt land mellan människor. Jag känner stark oro när jag hör och läser hur SD, Avpixlat, Fria Tider för en domedagsretorik om invandring och islam och att Sverige håller på att falla samman; ord som skapar en klyfta mellan människor i vårt samhälle. I Trollhättan mördas oskyldiga invandrare av en högerextremist, i Beirut mördas 44 människor av en självmordsbombare  och nu Paris…Fasansfulla händelser har skett på jorden så länge mänskligheten har funnits. Kan vi någonsin skydda oss mot detta? Och hur? Världen har krympt.. Idag lever vi  i en globaliserad värld. Vi kan inte värja oss någonstans. Det är lätt att misströsta, men vi får inte ge upp. Vi måste ändå tro på att det goda ska segra. Det öppna, toleranta, demokratiska och kärleksfulla samhället mot fanatism av alla sorter. Min novemberträdgård skänker mig tröst. P1310460

Schneewittchenrosen blommar fortfarande.
P1310461…liksom New Dawn.P1310458Samma ros under ljuset av utebelysningen.P1310464Dova mättade höstfärger i grådaskigt väder…P1310456Gräsmattan fortfarande grön.P1310455Plockade in en sista stjärnflocka i november !? P1310448