Efter våldsamma regn, piskande hagel och rasande vindbyar sänker sig lugnet över trädgården igen. Den byter skepnad över en natt. Från att ha varit avvisande, vresig och bortvänd öppnar den sin famn och bjuder in mig igen. Vilken tur att jag glömmer så fort och att jag inte är långsint. Jag sticker ut huvudet genom dörren mot berget, åh! Till och med lite sommarvärme. Jag öppnar balkongdörren ut mot gräsmattan – hmm – Här kan jag äta frukost idag! Jag går en sväng och förvissar mig om att även septemberträdgården kan erbjuda fägring för öga och själ.

P1040330

The Asian gardenP1040329

Katsurans hängen så spröda och vackraP1040231

P1040228

Louise Odier, bourbonrosen som doftar gudomligt, blommor under fyra månader; juli – oktober. Tack Louise för att du skänker sådan glädje!
P1040243

P1040241

En hortensia, som jag tänkte plantera ut senare, tillsammans med rosmarin på stam.P1040277

…och kaprifolen den bara blommar igen och igen och igen…P1040234

Ännu en oerhört tacksam blomma; Luktärten, som jag har plockat in vecka efter vecka och som sprider sin allra ljuvaste doft i hela huset.P1040257

Buskrosen Louise Bugnet knipsar jag av en knopp då och då och tar in. Annars går jag förbi den, stannar till och borrar ner nästan i blomman och bara insuper och blir alldeles yr av dess kryddiga, starka rosdoft.P1040232

För två år sedan skördade jag hundratals äpplen på mitt Aromaträd. I år skrumpnar vartenda ett. Ska skriva till Trädgårdsdags i P1 och fråga om råd, tills dess får jag njuta av de två äpplen som finns på mitt två år gamla Katjaträd. P1040261

Ja, ni ser, september är en finfin trädgårdsmånad!