I år bestämde jag mig för att försöka odla lite potatis. Av nostalgiska skäl ville jag hitta potatisen Puritan som var min farmors favorit. Fem stycken sättpotatisar grävde jag ner i min största odlingslåda och sim salabim, efter att ha kupat och gullat med plantorna under en tid  så kunde jag skörda dessa fantastiska mjälla, nästan vita potatisar. Vilken lycka att få gräva upp sin egen potatis! Det blir Puritan nästa sommar också. Det är inte bara detta  som min trädgård skänker mig. Varje dag går jag ut och plockar en handfull galet stora smultron som smakar gudomligt. Här gäller det verkligen att äta med andakt och verkligen känna smaken varje gång ett smultron slinker in i munnen.

P1030468

Potatisen samsas med ringblommor som självsått sig från i fjol.P1030467

Smultron, yoghurt, nymortlad kardemumma, pumpafrön, ekologisk mandel och valnötter et voilà världens smaskiga frukost.P1030465