Det är fredag eftermiddag när jag kommer hem till mitt Tusculum. Efter några milda, nästan ljumma dagar har en snålhet nästlat in sig i vårvinden. Sätter mig ändå ute på trädäcket med en kopp te, fredags DN och kurar under min underbara ljusgröna ullfilt med rosenmönster. Nästan med en gång börjar han sjunga för mig, min älskade koltrast. Jag undrar om alla trädgårdar har sin egen sångherre. Idag låter det ovanligt vackert och vemodigt. Tonerna glasklara och det är som om koltrasten skapar sin egen akustik med sången. Som om himlen själv är katedralens tak dit tonerna kan nå för att sedan landa i min trädgård som små kristaller. När jag fikat klart fryser jag och det är dags att röra på sig. Klipper gräsmattan; första gången i år! Rensar ogräs, gräver runt fruktträden, kör bort kvistar och grenar från det stora körsbärsträdet som jag låtit ta ner. Trädet skuggade en del av trädgården, det gav inte mycket frukt och måsar åt av bären och stänkte sedan ner mitt trädäck. Men jag ångrar mig lite grann. Det blev så tomt. Trädet ramade in trädgården så fint. Jag hoppas jag vänjer mig. Kanske jag planerar ett nytt träd där, ett träd som inte blir lika högt.P1020753Återstoden av körsbärsträdet…

P1020764

Lollo, en gammal elev till mig som jobbar på Hartills trädgårdar kom och beskar mitt äppelträd. I år hoppas jag blomningen blir bra så jag får många äpplen.

P1020756

Glömmer bort från år till år när trädgårdssäsongen drar igång att det finns hur mycket som helst att göra, men det är roligt att se hur trädgården ännu en gång ”växer fram” under mina händer.

P1020727

Rabatterna och grusgången upp mot berget har rensats.

P1020762

I år ska rabatten få fina kanter. Här en provbit. Den ska bankas ned lite djupare i marken. Jag tror det kan bli fint.

P1020757

Snart blommar häggmispeln!

P1020721

Ännu en vår och sommar att se fram emot på mitt trädäck!

P1020750

Tuppen får samsas med Buddah på det svarta bordet.P1020737

Måste också visa det vackra fatet jag köpte under konstvandringen i Majorna för några veckor sedan. Jag börjar mer och mer gilla organiska färger och mönster. Det här fatet är glaserad i en ljuvlig grågrön färg.