¨Kan någon ge mig  ETT försonande drag med november så kommer jag bli ytterst tacksam!¨, skrev jag på Facebook för en vecka sedan. Jag fick många fina svar som t ex från Christian A: ¨ Jämfört med mars är november fantastiskt bra. Också en utmärkt månad att njuta av mustiga höstgrytor. Till dessa finns det många riktigt goda viner vars fylliga smak passar bra i mörkret och de tål inte sommarens hetta. … och det brukar vara varmare i november än vad man tror.

¨ Från Lena N-Y fick jag: ¨Älskar november och tycker alltid att månaden går för fort eftersom mörker ger mig produktivitet och lugn. Ljuset får mig att vilja vara ute och vända ansiktet mot solen, medan dunklet runt mig får mig att vända mig inåt till idéerna och skrivandet. Varje morgon tänder jag stearinljusen och brasan i köket och ler förnöjt när jag hör barnens morgongnäll förvandlas till nöjda suckar.¨

…eller varför inte det här från Monica: ¨ En månad mitt emellan vad som kan ha varit en fin brittsommar (fast kanske inte just i år) och en tid med massa helger, när vi kan umgås med nära och kära på ett lugnt och avspänt sätt. Sen vänder det snabbt och ljuset kommer igen. Men njut av det novembergrå och se alla nyanser som trots bristen på sol finns där. Några veckor när man med gott samvete kan bara sitta i soffhörnet med en bok, se en film. Vad som helst. Kravlöst. En ganska skön onödig månad om man tänker efter.¨

Jag gick ut på spaning i min trädgård och fann ett magnoliablad som fortfarande glänste i skiraste grönt… P1000907och två kurande vallmo i gula hopfällda kjolar. P1000908Sedan gick jag in, tände en brasa i kaminen och kände hur mitt lilla hus omfamnade mig tryggt och stilla.

IMG_1201