När sommaren sakta övergår till höst bestämmer jag mig för att trotsa min treårsplan och gå händelserna i förväg. Eldslandsrabatten skulle jag uttöka först nästa år, men jag vill ju så gärna ha något att göra i min trädgård! Så jag sätter spaden i jorden och styckar upp gräsmattan i små fyrkanter som jag sedan vänder upp och ner och hoppas att gräset kvävs! Därefter fyller jag på med rhododendronjord och torv. Men oj vad mycket det behövs! Har redan köpt sex säckar och det behövs minst tre till. Inte vet jag om det här är bästa sättet att fixa till en rabatt, får åka till Hartills trädgårdar i veckan och höra med Carina Hartill, mycket kunnig trädgårdsmästare I Jörlanda! Jag tänker plantera  en Rönnsumak, Amerikanska blåbär, Rhododendron och en Japansk lönn till att börja med.

Blir väldigt nöjd med min utökade rabatt. På håll ser det väldigt symmetriskt och snyggt ut. Nu ska det bara fyllas på med mer ”sur” jord och torv, planteras och så är det klart!