På semestern försökte jag göra en tio-i-topp lista när det gäller böcker. Jag behövde förlänga den till minst tjugo. Återkommer om detta! När det gäller blommor så är jag väldigt svag för pionen. Den kommer bland de första tio. Jag reste bort en vecka. Då hade den rosa pionen sakta, sakta börjat öppna sina kronblad. Jag tänkte; hoppas det blir is och drivved så håller de sig tills jag kommer hem, egoistiskt, jag vet, men att missa blomningen av pionerna kändes nästan som ett helgerån.

Men inget går att stoppa en sådan skönhet som är på väg att slå ut. När jag kom hem hängde stora, tunga gräddbakelser av pioner och guppade i rabatten. Jag skyndade mig att knipsa en och ställa i en flaska på hyllan ovanför sängen. Plockade även en bukett där den mer rosavioletta pionen ( måste lära mig namnen på dem) har sin plats.