Skynda, skynda hem efter jobbet. Det kliar i fingrarna att få sätta dem i jorden. Först en  liten titt på på Kullens handelsträdgård. Har lite vaga och ostrukturerade idéer om vad jag vill inhandla. Vad jag ska plantera i mina grönsaksland? Jo, sparris vill jag ha och sockerärter. Sallad, persilja och spenat ett måste…och så squash förstås! Med i varuvagnen kommer också en vit Stockros, Alcea rosea och en Gullviva,  Primula veris. Den ena för dess långa ståtliga stänglar och hav av vita blommor, den andra för dess doft och för att farmor hade ett hav av gullvivor i sin trädgård. Gullvivor och pärlhyacinter hade hon i slänten bakom huset. Nu för jag arvet vidare kära farmor Judith. Vid äppelträdet bredvid lillstugan ska ett hav av gullvivor och pärlhyacinter sprida ut sig.

Ja, det ser inte ut mycket för världen just nu. Men vänta bara!